Vocht- en bouwtechnisch deskundige

Heb je een bouwkundige en technische achtergrond? Zie je het als een uitdaging om deze kennis in te zetten bij het inspecteren, adviseren en coördineren van vocht- en bouwtechnische gebreken bij sociale huurwoningen? Wil je daarnaast met veel plezier werken in een familiebedrijf met een gezellige sfeer? En ben je op zoek naar een baan voor de lange termijn? Lees dan snel verder!

 

Waar kom je te werken?

Ter uitbreiding van het team zijn wij bij Smeets Vastgoedservice op zoek naar een fulltime vocht- en bouwtechnisch deskundige voor regio Maastricht, Westelijke Mijnstreek en Echt en omstreken. Maastricht wordt je standplaats. Binnen onze organisatie heerst een informele, professionele familiecultuur met korte lijnen waar bij iedereen de deur altijd open staat en je elkaar bij de voornaam aanspreekt. Je wordt met een warm welkom ontvangen binnen een hecht team waardoor jij je direct thuis voelt! Naast hard werken is er ook ruimte voor een lolletje op zijn tijd. Je wordt uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen, er is veel ruimte om je te ontplooien en we bieden mogelijkheden om opleidingen te volgen. Ook worden veel leuke activiteiten buiten werktijd georganiseerd. Denk daarbij aan de jaarlijkse sinterklaasviering en de kerst- en bouwvakborrel. De afgelopen jaren zijn de volgende uitjes georganiseerd: happen en stappen in Maastricht, een golfclinic, feestavonden en nog veel meer! Klik hier om een filmpje te kijken van een collega om alvast van de prettige sfeer in de organisatie te proeven.

 

Smeets Vastgoedservice is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie, 24-uursservice en verbouw. Wij realiseren graag samen met onze partners en gebruikers een passende huisvesting. Voor iedereen. Om te wonen, werken en om te verblijven. Smeets Vastgoedservice werkt nauw samen met Smeets Bouw en Van Heur Bouw & Onderhoud. Allen maken deel uit van VB Groep. Een groep van landelijk opererende ondernemingen op het gebied van Ontwikkelen en Bouwen.

 

Hoe ziet je werkdag eruit? 

Om 08.00 uur begin je met veel enthousiasme je werkdag. Je kijkt direct op je telefoon waar je vandaag naar toe gaat om inspecties uit te voeren, dit is altijd een verrassing! Op de werkbonnen kun je zien welke klachten de bewoners bij de woningcorporatie hebben ingediend. Je pakt je spullen en rijdt in je bedrijfsbus naar het 1e adres.

Je belt aan bij de woning waarvan de bewoners een schimmelplek in de woonkamer hebben gemeld. Voordat je zelf op onderzoek uitgaat, luister je eerst naar het verhaal van deze bewoners. Dit is jouw belangrijkste taak aangezien zij de beste achtergrondinformatie kunnen geven. Daarna pak je je meetapparatuur (o.a. vochtmeter, endoscoop, dataloggers) om te onderzoeken wat de oorzaak is. Ondertussen maak je foto's die je later samen met een rapportage naar de woningcorporatie stuurt.

Eerder ben je bij een woning geweest waar scheurvorming is geconstateerd en waar jij al uitgebreid onderzoek hebt verricht. Aangezien jij graag betrokken bent bij het gehele proces, ga je vandaag samen met de constructeur naar de woning. Dit om gezamenlijk te sparren en om tot een oplossing te komen. Daarbij kun je ook weer van hem leren!

Om 12.30 uur heb je pauze en ga je terug naar kantoor om je administratie bij te werken. Eerst ga je lekker een rondje wandelen met collega's of je eet je lunch in de kantine.

Na de pauze begroet je directe collega Peter. Samen sparren jullie over de inspecties die jullie vandaag hebben uitgevoerd. Daarna werk je je mail bij en ga je de rapportages van deze ochtend uitwerken en naar de woningcorporatie doorsturen. Ook bel je met een aantal partners over de stand van zaken van de afhandeling van klachten en spreek je nog met een opzichter om taken op te volgen.

Daarna word je door de woningcorporatie gebeld met een compliment over je inspectie van vorige week. Ze zijn erg tevreden over hoe betrokken je was bij het hele proces. Bij de rapportage had je niet alleen aangegeven wat er geconstateerd was, maar heb je ook concrete oplossingen aangedragen en wat het kostenplaatje gaat zijn. Zowel de bewoners als de corporatie voelden zich echt gehoord. Jij hebt hier het verschil gemaakt!

De dag is omgevlogen en het is weer tijd om naar huis te gaan. Je gaat met een tevreden gevoel naar huis en kijkt er naar uit om morgen weer terug te komen. Een aantal van onze metselaars is bezig met het herstellen van een gevel. Jij gaat morgen kijken hoe het eruit ziet.

 

Wie zoeken wij?

Het is belangrijk dat je kennis/ervaring hebt met bouwkunde en techniek. Daarnaast omschrijf jij jezelf als iemand die makkelijk is in de omgang en snel kan schakelen tussen verschillende partijen. Het ene moment heb je contact met de manager van de woningcorporatie en het andere moment met de bewoner van een sociale huurwoning. Ook zie je het als een uitdaging om zoveel mogelijk voorkomende problemen zelf op te lossen en ben je leergierig om je vakgebied steeds beter te leren kennen. Bij voorkeur ben je 40 uur per week beschikbaar.

 

Wat krijg je ervoor terug?
Je ontvangt een salaris op basis van kennis en ervaring en krijgt direct een contract voor 12 maanden met zicht op een vast contract. Je ontvangt 48 vrije dagen (25 vakantiedagen + 20 roostervrije dagen + 3 kort verzuim dagen). Aangezien Smeets Vastgoedservice het hele jaar klaar staat voor haar opdrachtgevers, worden vakanties in overleg met je leidinggevende ingepland. Je hebt dus geen verplicht vastgestelde vakanties in de kerstvakantie en bouwvak. Ook krijg je een bedrijfsbus en telefoon van de zaak. Vitaliteit staat bij ons hoog in het vaandel en daarom kun je deelnemen aan onze collectieve zorgverzekering met eventueel nog extra korting op je aanvullende verzekering. Ook ontvang je korting op je sportabonnement en andere verzekeringen. Daarnaast word je met andere interessante arbeidsvoorwaarden beloond.

 

Interesse?
Ben of ken jij onze toekomstige collega? Laat dan je sollicitatie vóór 8 januari achter via onderstaande button! Heb je inhoudelijk nog vragen over de vacature? Neem dan contact op met je toekomstige leidinggevende Erik Hul: 06 – 43 07 19 67 / ehul@smeetsvastgoedservice.nl. Voor overige vragen neem je contact op met Ilse Houben (P&O Adviseur): 06 – 30 28 31 94 / ih@vbgroep.nl

 

 

 

 

 

Klik op bovenstaande foto om een indruk te krijgen van de projecten en collega's binnen VB Groep